perjantai 3. marraskuuta 2017

Eläimiä

Eilen tutuistuin muntjakki-pariskuntaan. Muntjakit ovat pieniä hirven sukuisia eläimiä. Tarkempaa alalajia en pannut merkille, koska eläimet veivät kaiken huomion. Ne olivat koiran kokoisia ja antiloopin näköisiä. Ruskea turkki kiilsi hienosti. Muntjakin kuono on pehmeä ja nenä kostea. Pääsimme niiden kanssa aitaukseen ja jopa syöttämään niitä. Kyseinen pariskunta oli hyvin kesy ja ne kinusivat hoitajkilta herkkuja. Sain pari pähkinää hoitajalta käteeni ja muntjakit ottivat ne erittäin hellästi suuhunsa. Se taisi olla loman parhaita hetkiä.
Kiertelimne Selwo Marina -eläintarhassa muutenkin. Eläimiä ei ole kovin montaa lajia, mutta muutamaan tarhaan pääsi sisään ja delfiineillä oli oma show. Muntjakkien seurana asui muutamia lintuja ja kaksi  mustaa apinaa. Toinen tarha, jossa kävimme, oli jonkin sortin hämähäkkiapinoiden koti. Siellä ei saanut koskea mihinkään, piti vain kuunnella opasta ja katsella eläimiä. Apinat olivat harmaita ja ketteriä. Ne kiipeilivät joka puolella häkkiä, melkein katossakin.
Pingviineille oli rakennettu oma kylmä talo. Jäätäkin oli tarjolla. Delfiinit saivat asua sen sijaan ulkosalla. Niiden altaiden vieressä ylhäällä kulki kätevä kulkuväylä, josta käsin niitä sai katsella näytösten ulkopuolella.
Eläintarhassa oli vapaana myös kissoja ja ainakin yksi kanalauma. Kulkukissoja täällä on muutenkin näkynyt paljon. Ensimmäinen odotti meitä hotellin edessä palmun alla, kun saavuimme lentokentältä. Useimmat eivät tule kovin lähelle, mutta ei kukaan ole juossut karkuunkaan. Paitsi yksi, joka pelästyi pyörätuolia.
Kanat olivat muuttaneet eläintarhaan viereisestä puistosta. Puisto oli aivan tavallinen puistoalue. Se oli vain täynnä kanoja, kaiken kokoisia, värisiä ja ikäisiä. Kanat käyskentelivät kaikkialla ja kukkoja näkyi milloin missäkin. Harvassa paikassa tehokanalan ulkopuolella on varmaan niin paljon lintuja. Kukot kiekuivat jatkuvasti. Ehkä ne kertoivat toisilleen sijaintinsa tai mahtailivat muuten vain.
Muita puiston asukkaita olivat muutama kani ja pari aasia. Aaseilla sentään oli oma aitaus eivätkä ne kuljeskelleet vapaana. Kanit olivat sen näköisiä, että ne olivat joskus olleet lemmikkeinä. Villikaneilla tuskin on vitivalkoista angorakarvaa.
Puistossa ja muuallakin on näkynyt paljon vihreitä papukaijoja. Opas tiesi kertoa, että ne olivat alunperin karanneet eläintarhasta, joka paloi kymmenisen vuotta sitten. Nyt linnut ovat levittäytyneet kaikkialle, kuulemma Lontooseen saakka. Täällä Costa del Solilla ne ovat vallanneet muiden lintujen tilan ja ovat jo haitaksi. Ne ovat kuin lokit ja pulut Suomessa.
Hyönteisiä ei ole näkynyt kuin satunnainen kärpänen, ja yksi yksinäinen torakka pimeällä kadulla. Toivottavasti niitä ei näykään enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti