torstai 23. marraskuuta 2017

Malagassa

Matkan hintaamme kuuluu erilaisia retkiä. Ensimmäinen niistä suuntautui Malagaan eli aivan lähistölle isoon kaupunkiin. Huristelimme sinne turistibussilla ajaen ensin Torremolinoksen läpi. Samalla opas selitti kaikkea mahdollista historiasta. Malagan kentän vieressä hän näytti KarAirin koneen. KarAir oli ensimmäinen (ja suomalainen) ulkomaalainen yhtiö, joka lensi Malagaan.
Kaupungissa nousimme bussista ja lähdimme oppaan johdolla seikkailemaan Malagan vanhassa kaupungissa. Se on nykyään täynnä kauppoja ja turisteja, mutta sokkeloiset pikkukadut ja matalat kerrostalot oli säilytetty. Jossain vaiheessa meille lyötiin käteen kartat, mutta ison ryhmän liikkuessa nopeasti en edes yrittänyt seurata, missä olimme. Menimme siksakkia ja välillä ympyrää pitkin mutkittelevia katuja. Kävimme mm. katsomassa vanhaa kirkkoa ja Picasson syntymäkotia ulkoa. Roomalainen amfiteatterikin oli matkan varrella.
Ruoaksi meille tarjottiin tapaksia, espanjalaiseen tyyliin. Pikkukalat jäivät suureksi osaksi syömättä, mutta perunakroketit olivat hyviä. Lounaan jälkeen olikin aika kiirehtiä takaisin bussiin papukaijojen kiljunnan säestyksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti