torstai 23. marraskuuta 2017

Museoitu

Malagaan suuntasimme tällä kertaa paikallisbussilla.  Halusimme käydä oppaan mainitsemissa museoissa. Niitä oli kuulemma joka nurkalla. Automuseo olisi kiinnostanut eniten, mutta se oli hieman kaukana bussiasemasta. Päädyimme menemään ensin Pompidou-museon haarapisteeseen. Opas oli näyttänyt sen aikaisemmalla kierroksella. Museo oli pääosin maan alla mutta näkyvillä oli 10 m korkea värikäs lasikuutio. Kuutio oli aivan rantabulevardin vieressä, niin sinne oli helppo löytää. Ovea kuutiosta ei kuitenkaan löytynyt eikä viittoja mihinkään suuntaan. Olimme kävelleet kuution luo rantaväylää pitkin, joka kulki hieman alempana. Väylältä oli pääsy jonnekin lasiovien kautta ja ovet olivat aivan kuution vieressä. Päättelimme sen olevan jonkinlainen sisäänkäynti museoon. Emme löytäneet kuin hissin parkkihalliin. Emmekä tietenkään voineet suomalaisina kysyä neuvoa vieressä touhuavalta siivoojalta.
Rantaväylältä oli pääsy myös vielä alemmalle tasolle, jossa toimi ulkoilmagalleria. Päätimme ihmetellä sitä seuraavaksi, josko sieltä olisi pääsy varsinaiseen museoon tai se jopa olisi itse museo. Galleria osoittautui nuorten taiteilijoiden esittelytilaksi. Paljon erilaisia modernin taiteen töitä, mutta se ei selkeästi ollut varsinainen museo eikä tilasta ollut ovea maan alle.
Gallerian jälkeen palasimme rantaväylälle miettimään ruokailua. Halusin kuitenkin vielä tarkistaa lasikuution alla olevan seinän museon sisäänkäynnin varalta ja löysimmekin ovet! Ovissa luki taidemuseon nimi, mutta muuta selkeää viittaa ei tälläkään suunnalla näkynyt.
Aulassa vartija kertoi, että he ovat uusimassa näyttelyä ja vain muutama huone olisi auki. Päätimme kuitenkin käydä kysymässä lippujen hintaa. Koska avustaja ja pyörätuolissa istuva pääsivät ilmaiseksi ja kolmannen henkilön peruslippu oli niin halpa, kävimme katsastamassa erilaisista viivoista kootut videotilataideteokset.
Pikaisen museokäynnin jälkeen oli eväshetken vuoro rannassa ennen kuin lähdimme etsimään seuraavaa museota. Se löytyikin helpommin ja sieltä mistä pitikin.
Malagan kaupungin museossa oli paikallisten taiteilijoiden töitä eri vuosisadoilta. Teokset näyttivät aika samalta kuin muuallakin tehdyt työt. Toisessa kerroksessa esiteltiin Malagan historiaa. Vanhimmat esimerkit olivat esihistoriallisia luolamaalauksia. Useimmat esineet aikakaudesta riippumatta olivat savikippoja ja -kuppeja. Olihan niissä tyylieroja, mutta viidennen huoneen kohdalla alkoi kyllästyttää enkä jaksanut keskittyä teksteihin. Viimeisen huoneen roomalainen mosaiikki erottui edukseen joukosta lähinnä koollaan. Usean neliömetrin värikästä mosaiikkia oli vaikea olla huomaamatta.
Museoiden jälkeen vuorossa oli lyhyt shoppailukierros ennen suuntaamista täyteen bussiin kotiin. Saimme ostettua turronia eli makeisia tuliaiseksi kaupasta, jossa sitä tehdään itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti