tiistai 7. marraskuuta 2017

Rundi Rondassa

Päivän retki suuntautui Rondaan. Se sijaitsee vuoristoalueella puolentoista tunnin ajomatkan päässä Bonalmadenasta. Vuoret olivat kyllä enemmän suuria kukkuloita kuin stereoyyppisiä korkeita ja kallioisia vuoria. Nousimme kuitenkin 700 metriä meren pinnasta. sen huomasi paremmin jostain syystä ajaessamme pois kuin mennessä. Tie vietti koko 100 km matkan alas päin. Maisemat olivat hienoja vaikka ehkä hieman yksitoikkoisia loppu matkasta. Erilaisia peltoja ja mäkiä joka suuntaan, välillä korkeampia huippuja ja vitivalkoisia kyliä. Opas kertoili menomatkan juttuja kylistä, joita näkyi bussin ikkunasta juuri sillä hetkellä. Suurin osa nimisiä ja yksityiskohdista ei tosin jäänyt muistiin. Yhdessä kylässä tehtiin aromaterapia tuoksuja ja toisessa oli hyvä kylpylä, jonka vesi paransi oikeasti ihottumia. Sitrusviljelmiäkin näkyi varsinkin alkumatkasta. Appelsiini on kuulemma Kiinan omena.
Itse Rondan kylä tai oikeastaan pikkukaupunki tuli tutuksi vain pieneltä osin. Kävelimme bussiasemalta vanhempaan kaupungin osaan ja takaisin. Osan matkasta opas selitti aika paljon kaikkea, mikä meni meiltä ohi. Oppaalla oli kyllä fiksusti mikrofoni ja pieni kaiutin, mutta kaiutin ei ollut kovin lujalla ja se Osoitti eteen päin lähes koko ryhmän kävellessä hänen takanaan.
Rondan kylää ovat hallinneet kaikki foinikkialaisista alkaen. Nykyisen kaupungin suurin nähtävyys ovat sen näkymät eri suuntiin korkealta kallion(vuoren) laelta, sekä kaupungin osia yhdistävä rotkon yli kulkeva kivisilta. sitä rakenneti in yli40 vuotta. Opas ei kertonut miksi, mutta rahapula on ollut tällä seudulla yleinen syy projektien viivästymiseen.
Näkymät Rondasta olivat kyllä hienot, monia kilometrejä joka suuntaan. Muuten ei ainakaan parin tunnin pikavisiitin perusteella huomannut eroa muihin espanjalaisiin pikkukaupunkeihin. Ei myöskään tullut tarvetta palata uudestaan. Kaikki oleellinen eli maisema tuli nähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti